Det grå guld...


Er i høj kurs i disse dage...måske har de altid været det. Der tales så tit om, hvordan familiemønsteret har ændret sig igennem generationer. Hvordan bedsteforældre i gamle dage havde hjemmebagte boller og kakao i koppen, når børnebørnene kikkede forbi efter skoletid. 

Mine bedsteforældre arbejdede, og nogle af det bedste oplevelser har jeg haft i ismejeriet, hvor min mormor igennem mange år var ansat. En skøn butik, hvor slikudvalget var stort og børnetimen om fredagen gav lidt ekstra i slikposen. Der var ingen arbejdspladsvurdering eller højeste arbejdstid. Der var hjertevarme, tid til en sludder og hårdt slid med øl- og sodavandskasser.

Når hun så endelig havde fri, så var der 4 børn og mange huslige gøremål. Min morfar havde fast natarbejde ved jernbanen, så der var ikke tid til godnatlæsning. Vaskemaskinen var placeret i vaskekælderen, hvor den store strygerulle blev flittigt benyttet. Duge og alt hvad der kunne rulles, skulle køres igennem for der var stil over det. 

Hvordan er det så nu...Vi har alle disse elektriske dimsedutter, nedsat arbejdstid og for det meste en vaskemaskine i huset, men alligevel er vi stressede... tankevækkende ikke....

En dejlig uge til jer derude...

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...